c. Visningen

I stedet for å betale en eiendomsmegler for å holde visningen skal du altså gjøre jobben selv. Og hvorfor ikke? For hvem kjenner vel boligen bedre enn deg selv? Et irriterende trekk ved mange meglere er at de ikke gidder å gå på visningen selv. De sender i stedet ut visningsassistenter med varierende kvalitet. Du kan selvsagt være heldig og få noen som er svært dyktige, men etter å ha vært på et utall visninger er vi dessverre ikke imponert over visningsassistentenes generelle kunnskapsnivå.

Å holde visningen selv vil derfor være en smal sak for de aller fleste. Det er heller ikke alle megler firma som tilbyr dette for deg. Tips som bør følges for å oppnå godt resultat er listet nedenfor i våre ti bud.
 1. BUD: Vasking og rydding

  Ta oppvasken, rydd bort skitne klær, tørk støv og vask badet ? helt enkelt. Et skinnende og rent hjem appellerer til de fleste. Visningsgjestene må helt enkelt føle og dufte at Mr. Muscle har vært i aksjon.
 2. BUD: Naboene

  Varsle naboene om visningen. Du kan gjerne be dem om å dempe musikken og trampingen i gulvet mens visningen holder på.
 3. BUD: Ut på tur

  Ut på tur - aldri sur.Visninger er kaos, og det er ikke noen grunn til å gjøre vondt verre. Send familien ut på tur, og la eventuelt familiens dyktigste boligekspert være til stede under visning. Skrikende og larmende barn bør under alle omstendigheter elimineres.
 4. BUD: Ut med Fido

  Kanskje du synes at Fido er sååååå deilig. Dermed er det ikke sagt at alle andre deler den meningen med deg. Noen synes at hunden din lukter ekkelt og snuser feil steder. Slanger og andre krypdyr ville vi også ha sendt på korttidsopphold på det lokale dyrepensjonatet.
 5. BUD: Ærlighet varer lengst

  Svar ærlig og oppriktig på de spørsmålene du får fra visningsgjestene. Det nytter ikke å stikke feil og mangler under bordet. Alvorlige ting vil alltid bli oppdaget senere og da er det du som er ansvarlig.
 6. BUD: Minioppussing

  En minioppussing kan gjøre underverker, og trenger ikke å være omfattende. Ta deg en tur rundt i boligen din, og sørg for at vegger, lister og vinduer ser fine og jevne ut. Litt sparkling og maling er ikke å forakte.
 7. BUD: Blomster, levende lys og peis-kos

  Ild i peisen og levende lys i en mørk årstid er uten tvil toppen av hygge for en skandinaver. En bukett friske blomster pynter også opp på bordet. Benytt deg av disse hyggetriksene - de gir et godt helhetsinntrykk.
 8. BUD: Ikke overmøbler!

  I disse trendy tidene, hvor den minimalistiske stilen er in, bør du sjekke møblering din en ekstra gang. En overfylt bolig kan virke uryddig, og dermed ikke komme til sin rett.
 9. BUD: En liten snack?

  Det hadde vært å overdrive å by på en gourmetmiddag, likevel kan det være hyggelig å ha en liten snack. Tenk gjerne utradisjonelt: Hva med et lite glass rødvin? Vi anbefaler at dere lager kaffe til de som kommer kanskje også tilbyr små kaker eller liknende. Folk tar seg gjerne litt ekstra god tid og sitter derfor igjen med et bedre intrykk.
 10. BUD: Ikke overdriv!

  Overdriver du noen av de ni budene ovenfor, kan det virke kunstig. Folk vil kanskje tro at du forsøker å lure dem. Ikke smisk, det kan virke utroverdig.